Ichthusweb

Website Gereformeerde Kerk Meerkerk

Waar zijn wij te vinden?

U kunt ons vinden op het volgende adres:

Burgemeester Sloblaan 23, te Meerkerk

Iemand zei eens: "Zingen is drie keer bidden".

Welnu, dan kunnen we gerust stellen dat we een biddende gemeenschap in onze kerk hebben. Aan de Ichthuskerk is verbonden het Interkerkelijk koor "His Inspiration" en de Ichthuscantorij. Daarnaast zijn diverse leden van onze gemeente zingend actief in andere koren, zoals het Zederiks mannenkoor e.a.. Dat de sfeer goed is bij onze koren blijkt wel dat er bijna geen verloop is van leden. En daardoor is ook de kwaliteit van hoog niveau. Het koor "His Inspiration" en de Ichthuscantorij zijn regelmatig tijdens kerkdiensten te beluisteren. Naast de muziek die deze koren ten gehore brengen is in de Ichthuskerk een van Vulpen orgel geplaatst. Een prachtig 13 stemmig orgel, wat voor een goede muzikale omlijsting borg staat. Met recht is het een instrument wat onze organisten waardig is.

 


Interkerkelijk koor "His Inspiration"

 

His Inspiration is een interkerkelijk gemengd koor met ongeveer 35 leden, afkomstig uit Meerkerk en omgeving. Wij willen met elkaar het geloof en liefde voor muziek en zang delen. Het koor richt zich op een variatie aan liederen, moderne Engels-en Nederlandstalige gospelmuziek. Van een rustig aanbiddingslied tot een meer up-tempo muziekstuk van een Amerikaanse gospelartiest. 

His Inspiration is opgericht in 1996. Vanaf september 2014 zingen wij onder leiding van onze dirigent Carine Schutte-Timmer. Sinds 2012 zingen we met versterking, waarbij Gerco van Bruchem onze geluidstechnicus is.  His Inspiration wordt op de piano begeleid door Carmen Eveleens. 

Tijdens onze repetitieavonden vinden wij, naast muzikaliteit, ook geloof, saamhorigheid en gezelligheid belangrijk. De thuisbasis van ons koor is de Ichthuskerk in Meerkerk. Graag willen we kerkdiensten en andere samenkomsten opluisteren met onze muziek. Eenmaal per jaar verzorgen we een gratis optreden in een verzorgingshuis of ziekenhuis in de regio. 

Wilt u nog meer over ons weten of ons uitnodigen om een keer te komen zingen? 
Dan kunt u ons bereiken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook onze website: www.hisinspiration.nl

Ichthuscantorij

Sedert 1983 heeft de Gereformeerde Kerk een cantorij gekend. Ds. en mevr. Tjitte Wever zijn hiervan destijds de initiatiefnemers geweest. In 1993 hebben we het tienjarig bestaan gevierd; later is dit overgegaan in 'gelegenheidskoor' voor de advents- en 40-dagentijd.
Na het verkrijgen van een nieuw kerkgebouw (1997) is de 'cantorij-draad' weer opgenomen. Met regelmaat wordt door de cantorij medewerking verleend aan de kerkdiensten. In 2002 is er een eigen CD uitgebracht onder de titel: De Ichthuscantorij zingt Taizé!!
De cantorij telt thans negen leden en met name mannenstemmen zijn hartelijk welkom. De repetities vinden meestal plaats in blokjes; bijvoorbeeld vier keer voor een optreden of alleen in de winterperiode; de repetitietijd wordt in overleg afgesproken(meestal op zondag voor- of na- de kerkdienst).
Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij coördinator en repetitor: Teus den Breejen, telefoon 0183-35 13 36.

Orgel

Het orgel van de Ichthuskerk is een van Vulpen orgel. Orgel Ichthuskerk MeerkerkOp 22 december 2001 is het in gebruik genomen. Het telt verdeeld over 2 klavieren en pedaal 13 stemmen en het heeft 878 pijpen. De adviseur dhr. Jan Jongepier uit Leeuwarden heeft bij de oplevering van dit orgel op 18 febr. 2002 in Meerkerk het volgende gezegd:

"Ik wil plechtig verklaren dat dit een orgel is waarvan ik vind dat het zo zou moeten zijn! Je kunt het je niet idealer voorstellen: souplesse, levendigheid, rijkdom aan toon. De orgelbouwer Van Vulpen uit Utrecht en de orgelcommissie van de Ichthuskerk wil ik feliciteren omdat het een orgel geworden is op zo'n hoog niveau. Dus bij deze.
Als je de orgels beziet die van dit type in de voorgaande jaren zijn gebouwd, zoals Lexmond(Lux Mundi), Bilthoven-Noord,Ede(ziekenhuis) - dan is dit Meerkerkse orgel meer uitontwikkeld, volwassener, een topje. Het is echt zeer mooi geworden/zeer goed gelukt!
Het heeft een kleine dispositie - maar het heeft zoveel mogelijkheden. Fantastisch orgeltype!"

Aan de woorden van Jan Jongepier behoeft niks te worden toegevoegd - wel volgt hierna de dispositie: 

Hoofdwerk
(8 stemmen)
Prestant 8'
Holpijp 8'
Octaaf 4'
Quintfluit 3'
Octaaf 2'
Mixtuur 2-3 st.
Sesquialter 2st
Dulciaan 8'
Borstwerk
(4 stemmen)
Gedekt 8'
Spitsfluit 4'
Woudfluit 2'
Cornet 3st. vanaf g
Pedaal
(1 stem)
Subbas 16'

 

 

 

 

 

 

 


Werktuiglijke registers: Koppelingen Hw/Bw; Ped/Hw;Ped/Bw;Hw+Bw; Tremulanten op Hw + Bw. 

De volgende personen zijn als organist verbonden aan de Ichthuskerk
Marten van den Brink, Meerkerk     0183 - 35 20 96
Wim Korevaar, Nieuwpoort       0184 - 63 23 59     
Sjaak Kazen, Noordeloos  0183- 582357

 

Copyright © 2023. All Rights Reserved.